Een hovenier is trots op de ervaring, die ze hebben opgebouwd in het ontwerpen van daktuinen. Een daktuin kan heel mooi zijn en biedt bovendien veel voordelen. Zo isoleert een daktuin bijvoorbeeld goed, waardoor de onderliggende ruimte in de zomer koeler blijft. Ook qua geluid biedt een daktuin goede isolatie. Daarnaast bereikt de UV-straling de dakbedekking niet, waardoor deze tientallen jaren langer mee kan gaan. Bovendien is er minder snel sprake van wateroverlast, doordat een daktuin veel water vasthoudt. Om die reden is het in sommige gemeenten zelfs mogelijk om subsidie te krijgen voor de aanleg van een daktuin. Het milieu is ook gebaat bij meer daktuinen, omdat begroeiing fijnstof bindt.

Er zijn verschillende soorten daktuinen:

  • Een extensieve daktuin is vrijwel onderhoudsloos en bestaat uit eenvoudige begroeiing, waar niet op gelopen wordt. Meestal gaat het om vetplantjes (sedumdak), maar het is ook mogelijk om met kruiden en grassen te werken. Dat biedt meer bloei en hoogteverschil, waardoor uw daktuin nog mooier wordt.
  • Een intensieve daktuin is een ‘gewone’ tuin. Alles is mogelijk: van vaste planten, terrassen en gras tot speelelementen, verlichting en zelfs bomen.
  • Bij dakbegroeiing zijn een waterdichte ondergrond en een goede drainage essentieel. Een hovenier werkt hierbij samen met een dakdekker. De dakbedekking moet wortelwerend zijn. Bij bestaande bouw leggen ze eerst een wortelwerend vlies op de dakbedekking om te voorkomen dat planten in de dakbedekking groeien. Dan volgen drie lagen met waternoppen en een speciaal substraat (grofkorrelige grond), gevolgd door de beplanting.

Meer over extensieve en intensieve groene daken op DakdekkerWijzer.nl.

Aanleg

Als u tevreden bent met het definitieve ontwerp, realiseren ze graag de aanleg van uw daktuin. Het ontwerp is maatwerk en de uitvoering daarvan is bij een hovenier in goede handen.

Beschikken over alle kennis en materialen om uw unieke daktuin goed en duurzaam aan te leggen. Van wortelwerende bedekking, planten en bemesten tot zaken als sierbestrating en de aanleg van tuinberegening en tuinverlichting. Alles is mogelijk.

Onderhoud

Twee keer per jaar controleren ze de drainagewerking van uw daktuin.

Sommige daktuinen hebben regelmatig onderhoud nodig. Indien u wenst, kunnen ze uw daktuin onderhouden. En zorgen er graag voor, dat u geen omkijken meer heeft naar uw daktuin en dat deze er altijd goed verzorgd uit ziet. Een hoveniersbedrijf bespreekt graag, wat uw wensen zijn.

“Met goed en regelmatig onderhoud wordt uw daktuin elk jaar mooier.”