Heeft u één of meerdere landschapselementen die onderhouden moeten worden? Weilanden? Houtwallen? Een hovenier kan u daarbij van begin tot eind helpen. Advies over het landschap vraagt een andere benadering dan het ontwerpen van een tuin. Laat u inspireren door het deskundige advies van landschapsadviseurs.

Subsidie?

Er zijn verschillende subsidieregelingen voor het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van het landschap (o.a. NSW landgoederen, Groene en Blauwe diensten, Subsidieregeling Natuur en Landschap en Streekeigen Huis en Erf). Aan regelingen en subsidies zijn verplichtingen verbonden met betrekking tot onderhoud en de instandhouding van de landschapselementen. Ze kunnen u hierover adviseren en namens u subsidie aanvragen. Vervolgens maken ze een planning voor het onderhoud, waarmee voldaan wordt aan alle verplichtingen onder de regelingen en subsidies.

En zorgen ervoor dat het werk op de juiste manier en op het juiste moment wordt uitgevoerd. Een eventuele controle door de overheid kunt u met een gerust hart tegemoet zien. U heeft er geen omkijken meer naar.

Grondeigenaren uit het buitengebied kunnen bijvoorbeeld denken aan het opknappen van een waterput, houten luiken of oude kippenhokken, maar ook bij de keuze voor beplanting.

Wilt u meer weten? Een hovenier komt graag bij u langs om de mogelijkheden te bespreken. Bel of e-mail voor een afspraak.